foglalkozások1

Foglalkozásainkat heti bontásban itt megtekinthetitek:

Hétfő a zenéé  

LeoZene: zenés, éneklős foglalkozásunkon a gyerekek különböző hangszerekkel ismerkedhetnek, magyar népdalokat, mondókákat tanulhatnak. A közös éneklés fejleszti az anyanyelvi és a zenei készségeket, oldja a feszültséget, tehermentesíti az idegrendszert.

Igyekszünk mindig évszaknak, ünnepnek megfelelő dalocskákat tanítani a gyerekeknek, amelyek szövegét nektek is elküldjük.

Kedd a meséé

Papírszíház és drámajáték: A Japánból eredő és igen népszerű papír színház, a kamishibai a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. A fakeretben mozgatható nagyméretű lapok segítségével a mesélő, a gyerekekkel szembefordulva, a lapok mozgatásával, az ebből eredő játékkal és ennek drámai hatásával igazi színházi élménnyé változtatja a hagyományos meseolvasást. A mese után a gyerekek eljátszhatják a mesét egy-egy szereplő bőrébe bújva. A kicsik életkorához alkalmazkodva olyan meséket mesélünk, amelyeket ők is jól ismernek.

Szerda a mozgásé

Leotorna:  1-3 éves korig
Nagy szerepe van a gyermekdaloknak, mondókáknak,  szerepet kapnak a rugózó, csúszó mozdulatok, melyek elősegítik azoknak az agyi szinapszisoknak a kialakulását, amelyek a későbbi nagymozgásokat fejlesztik.
A zenei élmények meghatározó szerepet játszanak a beszéd- és mozgásfejlődésben, illetve az érzékelési rendszer kialakulásában.
Előkerülnek a fejlesztő tornaeszközök, színes kendők, melyekkel zenére mozoghatunk. Ezek fejlesztik a kisgyermek egyensúlyérzékét és mozgáskoordinációját.
3-6 éves gyermekeknek:
A gyermekek találkozhatnak olyan dalokkal, mondókákkal, melynek tartalmát mutogatni kell, ez fejleszti a gyermek szövegértését, figyelmét, hiszen ahhoz, hogy tudja mit kell tennie, oda kell figyelnie a szövegre. A fejlesztő tornaeszközök használatát nagyon élvezik a gyerekek.

Csütörtök a kreativitásé

Tapicskoló: olyan kreatív foglalkozás amelynek tematikáját többnyire mese, ünnep, évszak határozza meg, a gyerekek együtt fedezhetik fel a büntetlen maszatolás élményét, megismerkednek a színekkel, anyagokkal, különböző technikákkal. Óriási papírra festegetve, nagymozgásokkal indítva egészen az apró, finommotorikus mozgásig jutunk, festünk ecsettel, hengerrel, szivacsdarabbal, levelekkel, nyomdázunk krumplival, gyurmázunk, színes homokot szórunk.

 Péntek a kis kuktáké

LeoKonyha: A gyerekek nagyon szeretnek a konyhában segíteni, sütit sütni. Havonta egyszer-kétszer lehetőséget kapnak a kicsik, hogy tésztát gyúrjanak, tojást törjenek, lisztet szórjanak. Sütünk mézeskalácsot, muffint, pogácsát, palacsintát. Az elkészült finomságokat együtt elfogyasztják és persze még anyának, apának is marad egy kis kóstoló 🙂

Természetesen minden napra akad zene, mese, torna de egyes napokon más és más foglalkozás kapja a főszerepet.

mascort chef