MamaLeo-logo_2015_Niki

 

 

 

 

Üdvözlünk a MamaLeo Gyermekház honlapján!

Hogy miért a MamaLeo-t válaszd?

A MamaLeo Gyermekház Dunakeszi egyik nyugodt, csendes utcájában, tágas, esztétikus környezetben, igényes felszereltséggel, változatos foglalkozásokkal kis létszámú csoportokban, korcsoportos elosztás szerint várja gyermekedet. Nekünk -amellett, hogy gyermeked szeresse – az is fontos, hogy szülőként Te is jól érezd magad nálunk. A MamaLeo nem gyermekmegőrző. Sokkal több annál: olyan családi és gyermekközpont, mini bölcsi és ovi, foglalkoztató, közösségi tér, ahová -szándékunk szerint – jó visszajárni az óvodai-bölcsődei időn túl is, ahol a hozzánk járó családok közös kirándulások, bográcsozások alkalmával szorosabbra fűzik az egymás közötti kapcsolatokat. A gyermekek az itt töltött időben sokat játszanak a szabad levegőn, kibontakozhat kreativtásuk, változatos foglalkozásokon vehetnek részt, életkori sajátosságainak megfelelően:

 • Zenés foglalkozás: zenés, éneklős foglalkozásunkon a gyerekek különböző hangszerekkel ismerkedhetnek, magyar népdalokat, mondókákat tanulhatnak. A közös éneklés fejleszti az anyanyelvi és a zenei készségeket, oldja a feszültséget, tehermentesíti az idegrendszert. Minden reggel énekkel, mondókával kezdünk 🙂
 • Torna foglalkozás:  1-3 éves korig
  Nagy szerepe van a gyermekdaloknak, mondókáknak,  szerepet kapnak a rugózó, csúszó mozdulatok, melyek elősegítik azoknak az agyi szinapszisoknak a kialakulását, amelyek a későbbi nagymozgásokat fejlesztik.
  A zenei élmények meghatározó szerepet játszanak a beszéd- és mozgásfejlődésben, illetve az érzékelési rendszer kialakulásában.
  Előkerülnek a fejlesztő tornaeszközök, színes kendők, melyekkel zenére mozoghatunk. Ezek fejlesztik a kisgyermek egyensúlyérzékét és mozgáskoordinációját.
  3-6 éves gyermekeknek:
  A gyermekek találkozhatnak olyan dalokkal, mondókákkal, melynek tartalmát mutogatni kell, ez fejleszti a gyermek szövegértését, figyelmét, hiszen ahhoz, hogy tudja mit kell tennie, oda kell figyelnie a szövegre. A fejlesztő tornaeszközök használatát nagyon élvezik a gyerekek.
 • Meseszínház: A gyerekek egy-egy mesét drámapedagógiai eszközök segítségével dolgoznak fel. A foglalkozás során egy-egy szereplő bőrébe bújva kijátszák magukból a feszültségeket, szorongásokat, félelmeket. Szókincsük bővül, kifejezésmódjuk finomodik. Alkalmanként bábok segítségével közösen adnak elő rövid történeteket, amely szintén kiváló lehetőség a gyermekek belső feszültségeinek oldására, önkifejezésének elősegítésére.
 • Tapicskoló: olyan kreatív foglalkozás amelynek tematikáját többnyire mese, ünnep, évszak határozza meg, a gyerekek együtt fedezhetik fel a büntetlen maszatolás élményét, megismerkednek a színekkel, anyagokkal, különböző technikákkal. Óriási papírra festegetve, nagymozgásokkal indítva egészen az apró, finommotorikus mozgásig jutunk, festünk ecsettel, hengerrel, szivacsdarabbal, levelekkel, nyomdázunk krumplival, gyurmázunk, színes homokot szórunk.
 • Papírszíház és drámajáték: A Japánból eredő és igen népszerű papír színház, a kamishibai a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. A fakeretben mozgatható nagyméretű lapok segítségével a mesélő, a gyerekekkel szembefordulva, a lapok mozgatásával, az ebből eredő játékkal és ennek drámai hatásával igazi színházi élménnyé változtatja a hagyományos meseolvasást. A mese után a gyerekek eljátszhatják a mesét egy-egy szereplő bőrébe bújva.
 • Kiskukták: A gyerekek nagyon szeretnek a konyhában segíteni, sütit sütni. Havonta egyszer-kétszer lehetőséget kapnak a kicsik, hogy tésztát gyúrjanak, tojást törjenek, lisztet szórjanak. Sütünk mézeskalácsot, muffint, pogácsát, palacsintát. Az elkészült finomságokat együtt elfogyasztják és persze még anyának, apának is marad egy kis kóstoló 🙂
 • Angol nyelvű foglalkozás: igény esetén kiscsoportos, játékos, mozgásos foglalkozás sok énekkel, angol nyelven (választható foglalkozás)
 • Úszás: egy 500 méterre lévő, meleg vizes tanuszodába járunk úszni a gyerekekkel, ahol barátságos környezetben szereznek a kicsik vízbiztonságot és sajátíthatják el az úszás alapjait (választható foglalkozás)

 Sok olyan családi programmal készülünk az év során, ahol a családokat is szeretettel látjuk:

–         Töklámpás készítő családi délután

 –         Adventi hetek 

–         Mikulásváró délután 

–         Farsang 

–         Húsvéti napok 

–         Anyák napja 

–         Gyermeknap 

–         Bábszínház 

–         Születésnapok megünneplése